Tävla i ŠKODA iV Grand Prix för chansen att vinna en OCTAVIA iV för en vecka

skodaspelet

Tävlingsvillkor:
  • Måste ha fyllt 18 år och inneha körkort
  • Bo i Sverige
  • Priset är personligt och kan ej överlåtas till annan person
  • Förstapris bör nyttjas senast 2021-06-30 och hämtas upp hos en av SKODA Stockholms anläggningar
  • Du som deltagare i tävlingen samtycker enligt personuppgiftslagen att SKODA Stockholm får behandla dina personuppgifter i syfte för försäljning samt publicering av vinnarnas namn på kanaler som t.ex. hemsidor och sociala medier.

1:a pris: En valfri vecka med bästsäljande modellen OCTAVIA iV
2:a pris: Matkasse hem i brevlådan värde 450 kr
3:e pris: En låda med 1500 g inslaget godis/choklad

Tävlingen avslutas 24/1-2021. Vinnarna kontaktas av Skoda Stockholm via email.

Så här spelar du:
Ta dig runt banan innan tiden runnit ut, tiden minskar för varje varv du klarar. Samla
Skoda-märken för att få poäng och blixtar för extra turbofart. Krock med annan bil ger
-5 sekunders avdrag. 
Dator: Styr genom att använd pilarna på tangentbordet, pilen fram gasar.  
Mobil/surfplatta: Tryck med fingrarna höger/vänster för att styra. 
SPELA HÄR


Anslut dig till den nya eran. Ladda batterierna och ge dig iväg ut på stadens gator för att uträtta dina vardagliga ärenden, tyst och bekvämt. Allt tack vare körning på enbart el, med en WLTP-verifierad räckvidd på upp till 55 km – helt avgasfritt.

ŠKODA OCTAVIA iV använder avancerad plug-in hybridteknik och kopplar den 1,4 TSI / 156 hk konventionella bensinmotorn med en 85 kW elmotor som erbjuder både ren elektrisk körning och ett hybridläge som kombinerar båda motorerna. Tillsammans producerar de en total effekt på 204 hk och har ett maximalt vridmoment på 350 Nm. En tredje del av systemet består av ett 13 kWh Li-ion-batteri i golvet framför bakaxeln.

Batteriet kan enkelt laddas via en laddbox (3,6 kW) från 0-100% på 3 tim och 33 min.
Bilen är i standardutförande utrustad med två laddkablar, en Mode 3-kabel för publik laddning (3,6 kW) och en Mode 2-kabel för laddning i hushållsuttag (10A/230V, 2,3 kW). Med ett hushållsuttag tar det 5 timmar att ladda ett tomt batteri helt fullt. Laddningsuttaget sitter under ett lock på framskärmen på förarsidan och öppnas via en knapp i dörrpanelen.

OCTAVIA iV, med sin standardpassade automatiska 6-växlade DSG växellåda, har ett shift-by-wire-system. Den nya växellådan har inte längre mekanisk överföring av växellägena. Istället sänds instruktioner för att växla elektroniskt.

OCTAVIA iV erbjuds i Style-utförande och erbjuder en effekt på 204 hk (150 kW). Längre fram kommer även en RS iV med effekt på 245 hk.
LÄS MER OM SUPERB iV HÄRMed nya ENYAQ iV tar SKODA ett viktigt kliv framåt i den elektrifierade resan.

ENYAQ iV har en design som är känslofull, kraftfull och dynamisk. Den nya SUV:en karakteriseras av fina proportioner och enastående rymlighet. Interiören är ungefär lika stor som i en ŠKODA KODIAQ, trots att ENYAQ iV är kortare än ŠKODA OCTAVIA. Tillvalen Crystal Face med belysning – där även en animerad Coming/Leaving Home-funktion ingår – och Full LED Matrix-strålkastare gör fronten med sin stora ŠKODA-grill ännu läckrare. Till LED-baklyktorna hör även belysta, kristalliknande segment, dynamiska blinkers och en animerad Coming/Leaving Home-funktion.

MEB består av en s.k. ”skateboard-plattform, där batteriet sitter placerat i golvet för att spara plats. På den svenska marknaden kommer det finnas 2 olika batteristorlekar, 4 effekter (109 - 225 kW) och bakhjulsdrift eller 4-hjulsdrift. Detta gör att många olika krav och användningsområden täcks in effektivt. Med sin räckvidd på upp till 510 km* (WLTP) är ENYAQ iV den perfekta följeslagaren i vardagen. Dessutom kan bilen dra upp till 1 400 kg.

Första kundleveranser beräknas ske under första halvåret 2021.
Marknadsintroduktion planeras till maj 2021

LÄS MER HÄRNya ŠKODA SUPERB är en bil som omfamnar verklig lyx utan alla klichéer. Med sofistikerad design, komfortabel teknik och oändliga praktiska lösningar är den en bil som imponerar. Tack vare kombinationen av en modern bensinmotor och eldrift kommer den att gå att köra på ren eldrift i upp till 55 kilometer.

Tillsammans producerar systemet maximalt 218 hk och ett vridmoment på 400 Newtonmeter.
Tack vare ett batteripack på 13 kWh kan bilen köras på enbart eldrift i upp till 56 kilometer.
ŠKODA SUPERB iV kommer både som halvkombi och kombi, båda med rejäla lastutrymmen. Halvkombin rymmer 485 liter och kombin 510 liter last.
LÄS MER OM SUPERB iV HÄRCITIGOe iV är ŠKODAs första elektriska modell. Bilen erbjuder en räckvidd på 265 km enligt WLTP och är oväntat rymlig där fyra vuxna personer kan resa bekvämt.
ŠKODA CITIGOe iV är en populär modell, mycket tack vare de smidiga yttermåtten som gör den lätt att manövrera i alla situationer. Modellen har ett batteri på 36,8 kWh, med en räckvidd på 265 kilometer enligt WLTP.
Batteriet går att ladda upp till 80 procent på en timme med snabbladdare, med en laddbox på 7,2 kW tar samma laddning fyra timmar.
LÄS MER OM CITIGOe iV HÄR