Serviceerbjudanden

Hur ser du ut?

Passa på att byta vindruta hos oss så får du just nu ett par torkarblad på köpet. Montering ingår. Boka tid.

En spricka försämrar mer än bara sikten.

Att sprickor i vindrutan gör det svårare att ha full koll framåt är ingen nyhet – sikten försämras ju för varje repa, stenskott och spricka som uppstår.Men vad många inte känner till är att vindrutan är en viktig del i bilens bärande konstruktion. Så om du har en spricka i vindrutan är det bra att byta ut den, vänta inte för länge.En vindruta är betydligt mer än ett skydd mot väder och vind. Den är en viktig del av bilens bärande konstruktion och bidrar till karossens styvhet och krocksäkerhet. Det är betydelsefullt inte minst eftersom airbagen tar stöd av rutan vid en kollision. Dessutom innehåller din vindruta ofta laser, sensorer och kameror som ytterligare bidrar till din och dina medtrafikanters säkerhet. Det talar för att du ska välja en ŠKODA Originalruta nästa gång du byter. Och att du låter våra experter göra jobbet.


 • stenskott
 • Stenskott? Vänta inte med att laga eller byta din trasiga vindruta.

  Fick du ett stenskott när vintern övergick till vår? Ett stenskott ska lagas så fort som möjligt för att förhindra att fukt och smuts tränger in och förstör filmen i glaset, eller att sprickan sprids vidare. I förlängningen kan stenskottet leda till att du måste byta ut hela vindrutan.

  Rutbyte
  Normalt ligger självrisken mellan 1500 och 3000 kr beroende på typ av bil och försäkringsbolag.
  Stenskott
  Vanligtvis ligger självrisken på mellan 0 och 200 kr beroende på försäkringsbolag.


 • Fem anledningar att välja en ŠKODA Originalvindruta:

  1. Den är en del av bilens bärande konstruktion.
   Vindrutan i din ŠKODA utgör en del av bilens bärande konstruktion. Dess utformning, kvalitet och montering är därmed avgörande för karossens styvhet och krocksäkerhet.
  2. Den agerar stöd till airbagen vid en kollision.
   Vindrutan i en modern ŠKODA ger stöd till krockkudden vid en kollision. En korrekt monterad vindruta är därför viktig för att airbag-systemet i din ŠKODA ska fungera optimalt.
  3. Den innehåller ofta viktig säkerhetsteknik.
   Många förarassistansfunktioner såsom laser, sensorer och kameror förlitar sig på vindrutan för sin funktion. Därför är det viktigt att ersättningsrutan har exakt samma egenskaper som vindrutan i din ŠKODA när den var ny.
  4. Den är perfekt anpassad till din ŠKODA.
   En ŠKODA Originalvindruta är tillverkad med extrem precision för att passa just din ŠKODA och dess egenskaper.
  5. Vi kalibrerar alla säkerhetssystem korrekt.
   En Originalvindruta från ŠKODA garanterar att säkerhetssystemen i din bil fungerar och att säkerhetsnivån i din ŠKODA är lika hög som när den lämnade fabriken.


När du lämnar in din bil hos oss kan du vara säker på att den tas om hand på rätt sätt. Vi är experter på ŠKODA och har alla de verktyg och originaldelar som krävs för att bilen alltid ska vara en ŠKODA – även om byter vindrutan eller någon annan viktig säkerhetsdetalj.Du är varmt välkommen att höra av dig till oss på den anläggning som passar dig bäst så bokar vi in en tid.


Boka tid

Gå in direkt och gör din bokning. Du väljer enkelt den tid och anläggning som passar dig bäst. Men gör det redan nu om du vill boka någon av de populäraste tiderna! Hjulskiftet tar cirka 30 minuter. Vi bjuder självklart på kaffe.

Boka tid för glasarbete


ŠKODA Kortet VISA - poäng på allt.
Dela upp din betalning på 12 månader med ŠKODA Kortet. Utan ränta och avgifter får du även poängpå alla dina inköp – var du än handlar.
Mer information om ŠKODA Kortet.


Allt för din ŠKODA

Tips, råd och intressanta artiklar som underlättar ditt bilägande och bilåkande finner du på skoda.dinbil.se