Anslut dig till den nya eran. Ladda batterierna och ge dig iväg ut på stadens gator för att uträtta dina vardagliga ärenden, tyst och bekvämt. Allt tack vare körning på enbart el, med en WLTP-verifierad räckvidd på upp till 55 km – helt avgasfritt.

Plug-in hybrid-enhet
ŠKODA OCTAVIA iV använder avancerad plug-in hybridteknik och kopplar den 1,4 TSI / 156 hk konventionella bensinmotorn med en 85 kW elmotor som erbjuder både ren elektrisk körning och ett hybridläge som kombinerar båda motorerna. Tillsammans producerar de en total effekt på 204 hk och har ett maximalt vridmoment på 350 Nm. En tredje del av systemet består av ett 13 kWh Li-ion-batteri i golvet framför bakaxeln. Dess bruttokapacitet på 13 kWh motsvarar en nettokapacitet på 10,4 kWh.
OCTAVIA iV erbjuds i Style-utförande och erbjuder en effekt på 204 hk (150 kW). Längre fram kommer även en RS iV med effekt på 245 hk.

Räckvidd och laddning
OCTAVIA iV är utrustad med ett högspänningsbatteri av litiumjontyp med en kapacitet på 37 Ah och 13 kWh. Det gör att man kan köra på el, och därmed utsläppsfritt, upp till 55 km (WLTP). I eldriftsläget och hastigheter upp till 50 km/h, gör ljudgeneratorn ”E-noise” som gör det lättare och snabbare för fotgängare och cyklister att höra OCTAVIA iV. Totalt sett ligger CO2-utsläppen på endast 30 g/km, vilket innebär att bilen redan uppfyller kraven i den kommande utsläppsstandarden Euro 6d.

Batteriet kan enkelt laddas via en laddbox (3,6 kW) från 0-100% på 3 tim och 33 min.
Bilen är i standardutförande utrustad med två laddkablar, en Mode 3-kabel för publik laddning (3,6 kW) och en Mode 2-kabel för laddning i hushållsuttag (10A/230V, 2,3 kW). Med ett hushållsuttag tar det 5 timmar att ladda ett tomt batteri helt fullt. Laddningsuttaget sitter under ett lock på framskärmen på förarsidan och öppnas via en knapp i dörrpanelen.

Shift-by-wire system
OCTAVIA iV, med sin standardpassade automatiska 6-växlade DSG växellåda, har ett shift-by-wire-system. Den nya växellådan har inte längre mekanisk överföring av växellägena. Istället sänds instruktioner för att växla elektroniskt.

Uppkoppling för e-mobilitet
Med din smartphone kan du enkelt styra din OCTAVIA iV. Var du än är kan du fjärrladda batteriet eller slå på luftkonditioneringen med ett knapptryck.
Bäst i klassen inom infotainment är fristående 10 tums Columbus-systemet som kan vara berörings-gest eller röststyrt. Med röstassistenten Laura kommer din bil att notera varje ord för att göra dig till lags. Laura hjälper dig att kontrollera navigering, media, infotainment, luftkonditionering och textmeddelanden, samtidigt som du kan koncentrera dig på körningen.