Meny
Nya bilarBegagnade bilarVi köper din bilErbjudandenTjänstebilPrivatleasingVerkstadReservdelar & TillbehörAnläggningarKarriär

ENYAQ iV - en helt eldriven SUV

Enyaq iV stoltserar med ett helt nytt drivkoncept som utnyttjar alla de möjligheter som Volkswagen-koncernens speciella MEB-plattform för elbilar ställer tillförfogande. MEB består av en s.k. ”skateboard-plattform, där batteriet sitter placerat i golvet för att spara plats. Dessutom kan bilen dra 1 400 kg (max. 8 % lutning) eller 1 200 kg (max. 12 % lutning). 

Elektronisk drivlina - anslut till en ny era

På den svenska marknaden finns två olika batteristorlekar, 4 effekter (109 - 225 kW) och bakhjulsdrift eller 4-hjulsdrift. Detta gör att många olika krav och användningsområden täcks in effektivt. Med sin räckvidd på upp till 528 km (WLTP) är Enyaq iV den perfekta följeslagaren i vardagen.

Extreriör

Enyaq iV har en design som är känslofull, kraftfull och dynamisk. Den nya SUV:en karakteriseras av fina proportioner och enastående rymlighet. Interiören är ungefär lika stor som i en Škoda Kodiaq, trots att Enyaq iV är kortare än Škoda Octavia. Tillvalen Crystal Face med belysning – där även en animerad Coming/Leaving Home-funktion ingår – och Full LED Matrix-strålkastare gör fronten med sin stora Škoda-grill ännu läckrare. Till LED-baklyktorna hör även belysta, kristalliknande segment, dynamiska blinkers och en animerad Coming/Leaving Home-funktion.

Interiör - de nya Design Selections

”Design Selections” ersätter de traditionella utrustningsnivåerna och tar interiören till ny nivå. Varje Design Selection, som satts samman av Škoda:s experter på material och design, svarar för en smakfull interiör med extremt hög feel-good-faktor och består av hållbart behandlade och återvunna material. Ett nytt, tydligare upplägg av de olika val som står till buds – 10 temapaket och ett antal individuella tillval – gör det snabbt och enkelt att anpassa bilen efter sin personliga smak.

Laddning - 80% på endast 38 minuter

Med hjälp av Mode 3-kabeln som medföljer som standard kan du ladda med en effekt på upp till 11 kW per timme vid offentliga AC-laddstationer. Vid DC-laddstationer med hög effekt kan din Enyaq iV som standard laddas med en effekt på upp till 50 kW. Beroende på laddningsmetod (AC/DC) och batterikapacitet kan du ladda batteriet (upp till 80 %) på bara 38 minuter.

Nyhet - Enyaq RS iV

En toppklassad el-SUV med sportig själ. Två elmotorer, en monterad på varje axel, ger Enyaq RS iV fyrhjulsdrift och effekt på upp till 220kW*. Standardfunktioner inkluderar sportchassi och Driving Mode Select, som låter dig välja en körprofil som passar dina aktuella behov. LED Matrix strålkastare och Crystal Face grill ingår i standardutrustningen. Adaptiva stötdämpare (DCC) finns som tillval.

Enyaq RS iV kommer i två olika designval - RS Lounge och RS Suite.  

<

1 / 5

>
iV 80 från
640 500 kr
iV 80x från
665 800 kr
iV 80 Sportline från
658 100 kr
iV 80x Sportline från
683 400 kr
iV 80 RS från
690 000 kr
Bagagevolym
585/1 710 l
Längd
4 649 mm
Bredd
1 879 mm
Höjd
1 616 mm
Förbrukning WLTP
160-184 Wh/km
Räckvidd för ENYAQ iV 80 är upp till 528 km (WLTP). Räckvidd och elförbrukning baseras på uppskattade värden från körcykeln WLTP. Vald utrustning kan påverka räckvidd och energiförbrukning. Bilen på bilden är extrautrustad.
<

1 / 7

>