• Ta chansen och förboka nya ENYAQ iV

  • MEB-plattform
  • 2 batteristorlekar och 4 effektvarianter
  • Räckvidd Upp till 500 km
  • Laddning (beroende på utrustningsnivå) 80 % på endast 40 min
  • Längd4.649 mm
  • Bredd 1.879 mm
  • Höjd 1.616 mm
  • Bagageutrymme ca 585 liter


Med nya ENYAQ iV tar SKODA ett viktigt kliv framåt i den elektrifierade resan.


Elektrisk drivlinaENYAQ iV stoltserar med ett helt nytt drivkoncept som utnyttjar alla de möjligheter som Volkswagen-koncernens speciella MEB-plattform för elbilar ställer till förfogande. MEB består av en s.k. ”skateboard-plattform, där batteriet sitter placerat i golvet för att spara plats. På den svenska marknaden kommer det finnas 2 olika batteristorlekar, 4 effekter (109 - 225 kW) och bakhjulsdrift eller 4-hjulsdrift. Detta gör att många olika krav och användningsområden täcks in effektivt. Med sin räckvidd på upp till 510 km* (WLTP) är ENYAQ iV den perfekta följeslagaren i vardagen. Dessutom kan bilen dra 1.400 kg (max. 8% lutning) eller 1.200 kg (max. 12% lutning).


SäkerhetBland nya assistanssystem finns bl.a. Travel Assist, som nu fått ännu fler funktioner, liksom fjärrstyrd Trained Parking.


ExteriörENYAQ iV har en design som är känslofull, kraftfull och dynamisk. Den nya SUV:en karakteriseras av fina proportioner och enastående rymlighet. Interiören är ungefär lika stor som i en ŠKODA KODIAQ, trots att ENYAQ iV är kortare än ŠKODA OCTAVIA. Tillvalen Crystal Face med belysning – där även en animerad Coming/Leaving Home-funktion ingår – och Full LED Matrix-strålkastare gör fronten med sin stora ŠKODA-grill ännu läckrare. Till LED-baklyktorna hör även belysta, kristalliknande segment, dynamiska blinkers och en animerad Coming/Leaving Home-funktion.


InteriörNya ”Design Selections” ersätter de traditionella utrustningsnivåerna och tar interiören till ny nivå. Varje Design Selection, som satts samman av ŠKODA:s experter på material och design, svarar för en smakfull interiör med extremt hög feel-good-faktor och består av hållbart behandlade och återvunna material. Ett nytt, tydligare upplägg av de olika val som står till buds – 10 temapaket och ett antal individuella tillval – gör det snabbt och enkelt att anpassa bilen efter sin personliga smak.


UppkopplingMed sina 13" är mittdisplayen i ENYAQ iV större än i någon annan ŠKODA-modell. Dessutom är den helt nya SUV:en alltid uppkopplad – och smart uppkopplad. Batteriladdningen och luftkonditioneringen i bilen kan smidigt fjärrstyras via appen ŠKODA Connect.


Simply CleverŠKODA har utvecklat Simply Clever-lösningar speciellt avsedda för elbilar, t.ex. ett hjälpmedel rengöring av laddkabeln, ett skyddslock för laddningskontakten och ett fack för laddkabeln under golvet i bagageutrymmet. Den nya mittkonsolen sträcker sig upp över två nivåer och erbjuder massor av plats – en smart insats ser till att blindgolvet i bagageutrymmet alltid kan hållas snyggt och rent. I ENYAQ iV är den klassiska ŠKODA-isskrapan placerad inne i bilen, närmare bestämt i bakluckan.


LaddningMyŠKODA Powerpass gör det enkelt och bekvämt för ägaren att ladda bilen vid praktiskt taget alla laddningsstationer i EU – med ett enda kort. Dessutom deltar ŠKODA i uppbyggnaden av snabbladdningsnätverket Ionity runt om i Europa. Det finns tre olika varianter av laddbox till ŠKODA iV för laddning hemma. Med snabbladdningskabeln kan man även ladda sin ŠKODA ENYAQ iV på snabbladdningsstationer.


SKODA ENYAQ iV I Sverige


Intresset för ENYAQ iV har varit stort och redan innan premiär har bilen över 4 500 förbokningar i Sverige. Inledningsvis kommer versionerna ENYAQ iV 60 och 80 att erbjudas på den svenska marknaden. Preliminär säljstart är i början av oktober men redan under kvällen den andra september kommer en enklare bilkonfigurator att öppnas på skoda.se.
De priser som kommer att visas i bilkonfiguratorn avser ENYAQ iV med en utrustningsnivå som är gemensam för alla länder inom EU. För att anpassa ENYAQ iV till Sverige kommer ytterliggare utrustning och paket att läggas in i bilens grundutförande, vilket också innebär att priserna justeras.

Svenska cirkapriset inkl. svenska standardutrustning (preliminära uppgifter).

SKODA ENYAQ iV 60 - Pris fr. 452 500 kr inkl. moms
SKODA ENYAQ iV 80 - Pris fr. 551 100 kr inkl. moms

Preliminär försäljningsstart i början av oktober och leveranser under första halvåret 2021. Marknadsintroduktion planeras till mars/april 2021.